Aktivitetin Tonë

MR-REHAB-logo-white
Qendra e Rehabilitimit të Nënë Terezës në Shqipëri aktualisht po zhvillon disa projekte të emocionueshme për të përmirësuar përvojat e banorëve të saj. Këto iniciativa kanë për qëllim të ofrojnë një mjedis të rritjes për rindërtimin psikologjik dhe mendësor, duke promovuar aktivitetin fizik, stimulimin intelektual dhe shprehjen artistike. Këtu janë projektet në të cilat po punojmë aktualisht:

Akomodimi

Ne kemi nevojë për 20 Shtëpi të Vogla në Stilin e Fshatit për të akomoduar 120 fëmijë ukrainas gjatë gjithë vitit. Këto shtëpi të ngrohta do të shërbejnë si shtëpi për fëmijët gjatë programit të tyre tre-mujor të rehabilitimit. Ne me ngrohtësi mirëpresim dhuruesit që na ndihmojnë në transportimin e shtëpive mobile dhe pajisjeve për jetën e fëmijëve me aftësi të kufizuara. Çdo shtëpi do të mbajë emrin e dhuruesit.

Zhvillim Edukativ dhe Kognitiv

Në Qendër, ne do të ofrojmë një gamë të gjerë aktivitetesh edukative dhe intelektuale. Biblioteka jonë e pajisur mirë do të ofrojë lojra kolektive në grup dhe një zgjedhje të gjërë librash për lexim. Mësuesit dhe vullnetarët tanë do të mësojnë mësime në disiplina të ndryshme, duke përfshirë:

  • Mësime vizatimi
  • Luajtje violinë
  • Skulpturë në rroten e gërshetarit
  • Reljef në dru me metale
  • Kurse në gjuhë të huaja
  • Modelim 3D të makinave dhe avionëve
  • Përgjithësim kompjuteri
  • Përshkrimet e historisë ukrainase dhe shqiptare

Mësime për kavalierësinë: nxitja e trimërisë dhe nderit te fëmijët

Lessons in Knighthood

Arsimi i fëmijëve luan një rol vendimtar në formimin e të ardhmes, dhe dhënia e mësimeve për kavalierësinë ka një rëndësi të madhe. Inkorporimi i vlerave të kavalierësisë, trimërisë dhe nderit krijon një bazë të rëndësishme për zhvillimin e karakterit të tyre.

Në këto mësime, fëmijët njihen me parimet e lavdisë së kavalierësisë, duke i inkurajuar të veprojnë me mirësi, hiri dhe respekt ndaj të tjerëve. Ata mësojnë të mbrojnë të dobëtit, të marrin përsipër drejtësinë dhe të mbahen përparësi të forta morale, duke zhvilluar ndjenjën e bashkësimpatisë dhe përgjegjësisë në vetvete.

Duke i inculkuar cilësitë kavaliere fëmijëve, ne zhvillojmë vlera morale të forta që duhet të drejtojnë veprimet e tyre gjatë gjithë jetës. Këto mësime shërbejnë si një plan i përgjithshëm për zhvillimin e karakterit, duke kultivuar cilësi që i lejojnë fëmijës të bëhet një person me dhembshuri, trimëri dhe lavdi, i gatshëm të përballë sfidat e botës me dinjitet dhe drejtësi.

Aktivitete jashtëdhomësh

Brenda Qendrës, ne do të themelojmë një fermë të vogël të dhenve, një kopsht perime dhe një perlatë me pemë frutore. Këto struktura inkurajojnë fëmijët të angazhohen në aktivitete jashtëdhomëshe dhe të marrin pjesë në kujdesin dhe kultivimin e bimëve dhe kafshëve. Ne kemi në plan të krijojmë një fermë detare në grykën për kultivimin e peshkut dhe kafshëve detare. Fëmijët do të jenë në gjendje të vëzhgojnë punën e zhytësve në fermën detare përmes fundit të xhamit të një anijeje të veçantë.

Përveç kësaj, ne do të organizojmë udhëtime trekkingu dhe udhëtime me biçikletë me qëndrim natën në natyrë, duke ofruar fëmijëve ushtrim fizik energjik dhe një lidhje me botën natyrale. Për më tepër, ne po planifikojmë të pajisim një plazh të privat në det ku fëmijët mund të shijojnë aktivitete të ndryshme në ujë, duke përfshirë udhëtime me anije.

Klasa të Joga për Fëmijë & Mësime për Relaksim

Një program shumë i rëndësishëm për fëmijët me aftësi të kufizuara që vuajnë nga pasojat e luftës. Edukatorë të përvojshëm do të zhvillojnë rregullisht klasa të joga për fëmijë dhe seanca lehtësuese psikologjike.

Qëllimi është të lirësojnë mendjet e tyre të reja nga kujtimet e bombardimeve, fatkeqësitë tragjike të familjeve dhe miqve të tyre.

Children's yoga classes and relaxation lessons

Qendra e Lojërave të Aviacionit

Në një përpjekje emocionuese, ne po planifikojmë të instalojmë fuselazhin e një aeroplani të madh transportues në terrenin e Qendrës. Ky hapësirë unike do të shërbejë si një qendër lojrash me makina lojëra dhe simulatore fluturimi, duke ofruar fëmijëve një përvojë të mahnitshme dhe emocionuese.

Kopshti për Dorëkrahasim të Kafshëve

Kopshti për Dorëkrahasim të Kafshëve është një ide shumë e bukur për të ofruar fëmijëve me aftësi të kufizuara një mundësi për të angazhuar me kafshë të ndryshme në një zonë të caktuar. Me kozëra, ponia, paua, rakunë dhe kaninj të pranishëm, fëmijët mund të përjetojnë gëzimin e kujdesit për këto krijesa nga e para. Ndërveprimi me kafshë në këtë mënyrë mund të kontribuojë shumë në zhvillimin e empatisë te fëmijët.

Prania e kozërave i lejon fëmijët të kuptojnë karakteristikat unike dhe sjelljet e këtyre kafshëve të gjallë. Ata mund të mësojnë t’i ushqejnë dhe t’i ngrihen, duke nxitur një ndjenjë përgjegjësie dhe dashurie. Ponitë ofrojnë një mundësi për fëmijët të ecin dhe të ngrijnë këto krijesa të buta, duke krijuar një lidhje më të thellë me kafshët dhe natyrën.

Lejimi i fëmijëve me aftësi të kufizuara të kenë kontakt me kafshë në një zonë të caktuar të kopshtit mund të ketë një ndikim thelbësisht pozitiv. Nëpërmjet këtyre përvojave, fëmijët mund të zhvillojnë një ndjenjë empatie që shtrihet përtej mbretërisë së kafshëve, duke pasuruar jetën e tyre dhe duke promovuar një shoqëri më të dhembshur.

Petting Zoo

Idetë për Festime

Celebration Ideas

Duke zgjeruar konceptin e organizimit të festimeve në Qendrën e Rehabilitimit, qëllimi ynë është të vendosim një atmosferë të ngrohtë dhe mikpritëse, ku mund të mbahen një gamë e gjerë festimesh. Ndërsa në fillim fokusohemi në festat për fëmijë, synojmë të zgjerojmë ofertat tona për të përfshirë festime familjare për mysafirët e qendrës sonë, duke përfshirë dasma, ditëlindje, fejesa dhe madje edhe evente të rastësishme takimi.

Ditëlindjet që festohen në qendër do të shndërrohen në momente gëzimi dhe gjallërie. Mund të organizojmë artistë profesionistë, si magjistarë, pallosh, ose muzikantë, për të shtuar një element shtesë emocionesh në festa.

Fejesat do të bëhen momente të paharrueshme në qendër. Qoftë një darkë me qiri nën yje, një ambient i veçantë në kopsht, apo një flash mob surprizë.

Këto tubime do të ofrojnë një mundësi për individët të lidhen dhe të socializojnë në një ambient të relaksuar dhe të këndshëm.

Gjithashtu, qendra mund të ofrojë shërbime shtesë, si fotografi dhe videografi profesionale, për të kapur momente të çmuara gjatë këtyre festimeve.

Duke zgjeruar gamën e festimeve të ofruara në Shtëpinë e Nënë Terezës, synohet të krijohet një ambient mikpritës dhe i përfshirë që shënon ngjarje të rëndësishme dhe lehtëson përvoja të paharrueshme për fëmijët ukrainas që po kalojnë rehabilitim në qendrën tonë.

Galeritë e Artit

Për të promovuar shkëmbimin kulturor dhe tërheqjen e turistëve të huaj, ne po ndërtojmë një galeri arti në Qendër. Kjo galeri do të ekspozojë punë të artistëve ukrainas në bashkëpunim me veprimtaritë krijuese të fëmijëve tanë. Për të përmirësuar përvojën për mysafirët tanë, ne po krijojmë një kafene arti të veçantë ku vizitorët mund të ndërveprojnë me fëmijët ukrainas dhe të shijojnë pije të freskëta në një atmosferë të gjallë dhe artistike.

Art Nën Sipërfaqen

Për më tepër, me krenari njoftojmë hapjen e galerisë së parë të artit nën ujë të përhershme në botë, e vendosur në thellësitë e detit të mahnitshëm Jonian, duke përfshirë punën e kapëse të fotografëve nën ujë. Së bashku me fëmijët, do të zhvillojmë seleksione konkurruese të fotove të paraqitura për t’u ekspozuar në galerinë nën ujë.

Këto projekte paraqesin angazhimin tonë për të siguruar kujdes të plotë dhe për të ndërtuar një mjedis mbështetës për fëmijët në Qendrën e Rehabilitimit të Nënë Terezës në Shqipëri. Ne shpresojmë për përfundimin e tyre dhe ndikimin pozitiv që do të kenë në mirëqenien dhe zhvillimin e fëmijëve që ne kujdesemi.

Thirr një Samariten i Mirë

Ne shpresojmë të sigurojmë fëmijëve tanë proteza që ata kanë nevojë. Me ndihmën e një donatori jashtëzakërisht të mrekullueshëm, qofte ai një korporatë e shquar apo një individ me dhembshuri, ne mund të kthejmë këtë ëndërr në realitet.